Další úspěšná sezóna hostivařského mládežnického golfu

Historická výhra v kvalifikaci týmu do 14 let

Naším nejúspěšnějším týmem se stalo naše nejmladší družstvo a to do 14 let. Díky široké základně mladých hráčů jsme do regionální kvalifikace, která se odehrála 9.8. na našem domácím hřišti v Hostivaři, nasadili hned 2 týmy. A tým hrál ve složení Tomáš Abraham, Tran Anh Kai, Sofie Chramostová a Alex Malý. B tým nastoupil ve složení Lukáš Vala, Nathan Babický, Nguyen Ha My a Tomáš Jurík. A týmu se podařilo kvalifikaci ovládnout, když zahráli stejně ran jako družstvo Black Bridge, ale díky Kubovi Tranovi, který zahrál nejlepší výsledek turnaje 63 ran (-5), se umístili před nimi. Ani B tým se v kvalifikaci neztratil, když porazil několik týmů složených z hráčů s lepšími HCP a obsadil konečnou 7. příčku ze 17 týmů.

Vítězství A týmu v kvalifikaci znamenalo postup do celorepublikového finále, které se odehrálo na konci září na brněnské Kaskádě, do kterého odejelo bojovat družstvo ve složení Tomáš Abraham, Sofie Chramostová, Tran Anh Kai, Alex Malý a Lukáš Vala. Hned v prvním kole se hrálo to nejdůležitější utkání, které rozhodovalo o tom zda budeme bojovat o medaile či nikoliv, proti PGC Ostrava, kteří postoupili ze 4. místa východní kvalifikace. Ranní foursomy se nepovedli úplně podle představ a tak obě naše dvojice Alex s Kubou i Tomík se Sofčou prohráli shodně 2/1, to ovšem naše hráče nezastrašilo a dokázali odpoledne vyhrát 3 ze 4 singlů a vynutit si tak rozehrávku. V ní byli bohužel šťastnější hráči z Ostravy, když dokázali na 1. jamce zahrát birdie a odsoudili náš tým do bojů v druhé půlce tabulky. V druhém kole tak nastoupili proti družstvu RGA Greensgate z plzeňské Dýšiny. Zde z pohledu výsledku šlo o jasnou záležitost, když po obou vyhraných ranních foursomech a jednom vyhraném a jednom remizovaném singlu odpoledne se ostatní zápasy už nedohrávaly a tak z toho bylo vítězství 4,5:1,5. V posledním kole se tak naši utkali o 5. místo s týmem z Beřovic a šlo o další vyrovnané utkání. Po dopoledni byl stav 1:1, když svůj foursome dokázali vyhrát Tomík s Kubou. V odpoledních singlech skončily 2 ze 4 utkání až na poslední 18. jamce, ale bohužel obě výsledkem 1up pro Beřovice. V součtu to znamenalo vítězství Beřovic 4:2 a naše konečné 6. místo. Jak bylo vidět, tak republiková špička v této kategorii je velmi vyrovnaná a naše družstvo se rozhodně neztratilo nabralo cenné zkušenosti do dalších let.

Nová soutěž družstev mládeže do 16 let

Hostivařské družstvo do 16 let složené z 2 chlapců a 2 dívek, jmenovitě Tadeáš Červenka, Matěj Dias, Sofie Chramostová a Julie Naučová, nastoupilo do nově transformované soutěže pod názvem Czech Young Masters. Oproti ostatním mládežnickým soutěžím družstev se tento turnaj hraje na 3 kola hrané na rány, kdy se započítávají 3 ze 4 výsledků každé kola. První ročník turnaje se odehrál na liberecké Ypsilonce a zúčastnilo se ho celkem 26 smíšených týmů mládeže do 16 let. Náš tým nakonec obsadil 14. místo, když 15. Kunětickou Horu, která zahrála stejně ran, porazil díky pomocnému pravidlu, kterým bylo lepší součet nejlepších výsledků každého kola. Mezi jednotlivci se nejlépe umístil Táda Červenka a to na 29. místě po kolech 78, 81 a 77 ran.

Družstva do 18 let nenavázala na loňský postup

Kvalifikace družstev dívek a chlapců do 18 let se letos odehrála na středočeském Albatrossu. Stejně jako minulý rok, jsme do bojů o postup do finále nasadili týmy do obou kategorií. Dívky po loňském postupu chtěly navázat na tento úspěch, ale bohužel se pár dní před turnajem zranila Adéla Brychtová. Našemu týmu potom v oslabené sestavě Kateřina Šmolíková, Natalie Pfleger a Julie Naučová chybělo 14 ran na 4. postupové místo, když v součtu zahrály 255 ran a obsadily 8. místo. I chlapci před turnajem pomýšleli na postup, když se na Albatrossu sešli 4 naši nejlepší hráči do 18 let Matúš Cedzo, Tadeáš Červenka, Karel Malý a Matěj Dias. V průběhu turnaje to vypadalo, že by se klukům mohl postup vydařit, ale po sečtení výsledků na konci dne chybělo klukům k postupu 7 ran a obsadili konečné 7. místo.

 

Díky hráčům všech věkových kategorií i jejich kapitánovi Romanovi Chudobovi za skvělou reprezentaci hostivařského golfu.

 

Chci začít s golfem
Chci začít s golfem
Usnadníme vám vaše první golfové krůčky hostivařským areálem.
Členské slevy a výhody
Členské slevy a výhody
Staňte se součástí naší hostivařské rodiny a čerpejte své výhody ihned.
Magazín Golf Hostivař
Magazín Golf Hostivař
Vydáváme si vlastní golfový magazín v tištěné i online podobě. Zdarma.
Naše venkovní galerie
Naše venkovní galerie
Umění je naše láska o kterou se s vámi rádi u nás v areálu dělíme.