Ligové soutěže pro rok 2024 jsou dohrány

Ženy vybojovaly stříbrné medaile v 1. lize

První liga družstev se tento rok odehrála na Karlštejně (11. – 12.5.) a na Konopišti (26. – 28.6.). Do soutěže nastoupil i náš tým žen ve složení Kateřina Šmolíková, Kateřina Dolečková, Kateřina Kulová, Klára Kaminská, Adéla Brychtová, Anežka Pavlíčková, Natalie Pfleger a s kapitánem Davidem Kulou. Po první části hrané na Karlštejně figurovaly naše ženy na druhém místě a to především díky skvělým výsledkům Adély Brychtové a Kateřiny Dolečkové. Bylo tedy jisté, že do finálové fáze jedou hostivařské ženy bojovat o ty nejvyšší příčky. Na stejné příčce potom náš tým skončil i po 3. kvalifikačním kole hraném na Konopišti, a když předběhneme, tak i nakonec po jamkovém play-off.

Ve finálové fázi hrané v jamkovém formátu naše holky ve čtvrtfinále vyzvaly tým Líšnice. Ženy z GK Líšnice bojovaly srdnatě a to především ve foursomu, ale ani tak nedokázaly proti našim uhrát více než půlbod a tak postup do semifinále byl zpečetěn skórem 2,5 : 0,5. Ještě ten samý den se odehrálo i semifinále proti GC Praha (Motol). V tomto utkání dokázaly obě Kateřiny Šmolíková i Dolečková vyhrát své zápasy už na 13. jamce a to znamenalo postup do finále a boje o postup do Extraligy.

Ve finále jsme vyzvaly tým GC Greensgate, který jsme potkaly už i minulý rok v semifinále a bohužel i tentokrát měl stejný výsledek. I přes velmi silný tým našich soupeřek složený nejen z reprezentantek ČR, ale i profesionální hráčky hrající LETAS došlo na tuhý boj. Po skvělém bojovném výkonu našich hráček, kdy všechny tři zápasy došly až na poslední 18. jamku skončilo utkání 2:1 pro ženy z Dýšiny.

Po 10 letech opouštíme Extraligu mužů

Po prvních třech kolech hraných v Telči v termínu 28. – 30.6. se ve dnech 30.7 – 3.8.2024 odehrálo finále Extraligy ve středočeském Berouně. Již po první fázi bylo jisté, že náš tým ve složení Broda Lukáš, Štrouf David, Horáček Filip, Cedzo Matuš, Mareček David a Kalina Denis pod vedením kapitána Fulína Pavla bude bojovat o udržení extraligové příslušnosti.

Po sečtení výsledků 4 kvalifikačních kol na rány náš tým figuroval na 11. pozici a tak jsme podruhé za 10 let bojovali ve skupině o udržení tzv. play-out. Všechna utkání byla velmi vyrovnaná a o bytí či nebytí častokrát rozhodovaly poslední putty na 18. jamce. V prvním utkání s Kunětickou Horou jsme prohráli těsně 2:3. Druhé utkání proti Hodkovičkám se dlouho vyvíjelo příznivě, ale nakonec skončilo remízou 2,5:2,5.

Před posledním utkáním s SK Brno jsme tak věděli, že musíme nutně vyhrát. I tento zápas byl velmi vyrovnaný a 3 z 5 zápasů skončily až na 18. jamce, a to bohužel v náš neprospěch. Tak jako v předchozích dvou zápasech se k nám nakonec štěstí obrátilo zády a po prohře 1,5 : 3,5 po 10 letech opouštíme Extraligu družstev. Příští rok tak budeme bojovat o návrat mezi elitu v 1. lize. Tam se naše družstvo mužů potká s týmem žen a budou se tak navzájem tlačit k postupu o stupínek výše.

Jak týmu žen, tak týmu mužů bychom chtěli poděkovat za vzornou reprezentaci Galerie Golf Hostivař, ženám poblahopřát k výbornému 2. místu a mužům popřát co nejrychlejší návrat mezi elitu.

Velké díky patří kapitánům našich týmů Pavlovi Fulínovi a Davidovi Kulovi za jejich neutuchající podporu a péči o jejich týmy.

Chci začít s golfem
Chci začít s golfem
Usnadníme vám vaše první golfové krůčky hostivařským areálem.
Členské slevy a výhody
Členské slevy a výhody
Staňte se součástí naší hostivařské rodiny a čerpejte své výhody ihned.
Magazín Golf Hostivař
Magazín Golf Hostivař
Vydáváme si vlastní golfový magazín v tištěné i online podobě. Zdarma.
Naše venkovní galerie
Naše venkovní galerie
Umění je naše láska o kterou se s vámi rádi u nás v areálu dělíme.